Julian S. Carr Building — Durham School of the Arts

At the Durham School of the Arts, we worked with Louis Cherry and his staff in the Raleigh office of Ratio Architects to accommodate a healthy learning environment in the Julian S. Carr Building in Durham. We installed acoustical wall panels along the hallways to cut down on noise reverberation. The panels are also designed to be tackable surfaces, giving teachers a place to display student work.

We also installed acoustical cylindrical foam baffles to create a unique design and reduce noise levels in the common areas of the school. These baffles were attached to aluminum tubing and hung from the metal frames of the skylight in a design created by the architect. In addition to aesthetics and sound absorption, these baffles also break up the large, previously unusable area beneath the existing skylight.

Tags: , ,