Duke University School of Medicine Learning Center

The Duke University School of Medicine Learning Center, located in Durham, North Carolina, had unique acoustic needs in the large multi-purpose space as well as in a tiered lecture hall. Our goals for this project were to create learning spaces that are flexible and can be easily modified to accommodate evolving curriculum, technology, and teaching needs.

The lecture hall included lots of wood paneling, making the room beautiful but also noisy. To control echoes and create an acoustically sound space, we used 0.5″ and two-inch acoustical wall panels. We added panels to the front of the desks to provide additional sound absorption and to make the room warm and inviting.

The curved shape of the classroom, the need to install panels around A/V equipment, and the multiple colors and materials used in the design made this an interesting and detail-oriented project for our team.

We worked with  S/L/A/M Collaborative and Duda Pane Architects to make this learning space warm and functional for students and faculty alike.

 

 

 

 

Tags: , , , , ,